Imperiumi review

Low Budget Orchestra
The Second Best

CD

Mikko Murasen yhdenmiehen projektibändi Low Budget Orchestra on jälleen täällä. Edellinen Extraordinary-kokopitkä kuljetti musiikinystävät konemaisen instrumentaalimetallin maisemiin, eikä kahdeksan biisin The Second Best -uutuustuotoskaan liiemmin toisenlaisiin tunnelmiin siivittele.

Muutoksen tuulet eivät ole projektibändin sisällä suuremmin tuivertaneet, mutta itse biisimateriaali on kokenut pienoisen kasvojenkohotuksen. Uutuustuotos on edeltäjäänsä kompaktimpi paketti, sillä viisuista on karsittu turhat löysät pois. Materiaali houkuttelee aikaisempaa modernimman musisoinnin pariin, sillä tarkkakorvaisimmat voivat löytää vaikutteita aina 70-luvun progesta nykypäivän konemusisointiin saakka. Tunnelmankerronnan alkeet ovat Murasella edelleen hallussa, sillä biisien draaman kaari kantaa hyvin biisien loppuun saakka.

Laulamattomuus on edelleen äänitteen suurin kompastuskivi, sillä huomattavasti edellistuotosta mielenkiintoisemmat biisit eivät vieläkään jaksa innostuttaa kuin muutaman kuuntelukerran. Äänimaisema on hieman edellislevyä pelkistetympi ja hyvä niin, sillä viimeksi biisit paljastuivat hieman liian täyteen ahdetuiksi. Murasen omapäinen visio hakee vieläkin demotasolla vertaistaan, mutta aivoriiheen jää vielä mietittävää, miten tunnelmabiiseistä saisi vieläkin tarttuvampia. Edelleen materiaali jää hieman taustamusiikin asteelle.

3,5 (/5)

08.04.2009, Olli RinnekangasSorry, no translation here.

You can check out the review in it's original Imperiumi-site here.

Back to text.